Gulasz z żołądków indyczych

4.5 (173 ocen)

  • 2 godz.

Aromatyczny i sycący gulasz z podrobów.

  • 2 godz.

Składniki:

  • • 6 sztuk żołądków indyczych
    • 2 cebule
    • 2 ząbki czosnku
    • 4 marchewki
    • 1 szklanka mrożonego groszku zielonego
    • pęczek natki pietruszki
    • sól, pieprz do smaku, papryka słodka, majeranek
    • 4 liście laurowe, kilka ziaren ziela angielskiego
    • 3 łyżki śmietany 30%
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Gulasz z żołądków indyczych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • Żołądki dokładnie umyć i oczyścić, po czym pokroić w plastry i obsmażyć na rozgrzanym oleju.
    • Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na 2 łyżkach oleju, dodać czosnek pokrojony w plastry i wrzucić do żołądków. Całość podlać wodą tak, aby przykryła składniki i dodać liście laurowe, ziele angielskie, doprawić solą i pieprzem.
    • Dusić na wolnym ogniu ok. 1,5 godziny.
    • Po godzinie dodać marchewkę pokrojoną w plastry, a groszek pod sam koniec, ok. 10 minut przed końcem duszenia.
    • Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki i śmietanę.

Porady

Gulasz z żołądków jedliśmy z kaszą jaglaną.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Podroby Żołądki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować