Gulasz z żołądków drobiowych z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wykonanie: mięso oczyścić, opłukać, pokroić w paski. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Czosnek przecisnąć przez praskę. Warzywa obrać ze skórki, pokroić na drobne kawałki.
Olej rozgrzać, wrzucić cebulę, zrumienić, dodać żołądki, podsmażyć około 10 minut, zalać wrzącą wodą. Dodać czosnek, marchewkę, pietruszkę, seler, 3 ziarenka ziela, listek laurowy i dusić do miękkości mięsa. Na 15 minut przed końcem dodać obrane pomidory, smażyć około 5 minut. Następnie dodać paprykę, wymieszać z gulaszem. Całość dusić jeszcze około 10 minut. Doprawić przyprawami do smaku, zagęścić mąką, zagotować.
Porady
1.do gulaszu można dodać pół zielonej papryki i pół czerwonej papryki, gulasz będzie bardziej kolorowy.
Komentarze