Gulasz z żołądków drobiowych z warzywami

5 (142 ocen)

  • 50 min

Smaczny, pożywny i zdrowy gulasz oraz na każdą kieszeń. Smakuje wybornie z dodatkiem kaszy gryczanej z warzywami.

  • 50 min

Składniki:

  • 1 kg żołądków drobiowych
    2 cebule
    2 ząbki czosnku
    2 łyżki oleju
    2 pomidory
    1 czerwona papryka
    1 marchewka
    1 średnia pietruszka
    ¼ średniego selera
    Przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka, ziele angielskie, liść laurowy
    1 łyżka mąki do zagęszczenia
Wystaw ocenę:

5 (142 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gulasz z żołądków drobiowych z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie: mięso oczyścić, opłukać, pokroić w paski. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Czosnek przecisnąć przez praskę. Warzywa obrać ze skórki, pokroić na drobne kawałki.
    Olej rozgrzać, wrzucić cebulę, zrumienić, dodać żołądki, podsmażyć około 10 minut, zalać wrzącą wodą. Dodać czosnek, marchewkę, pietruszkę, seler, 3 ziarenka ziela, listek laurowy i dusić do miękkości mięsa. Na 15 minut przed końcem dodać obrane pomidory, smażyć około 5 minut. Następnie dodać paprykę, wymieszać z gulaszem. Całość dusić jeszcze około 10 minut. Doprawić przyprawami do smaku, zagęścić mąką, zagotować.

Porady

1.do gulaszu można dodać pół zielonej papryki i pół czerwonej papryki, gulasz będzie bardziej kolorowy.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować