Gulasz wieprzowy z papryką

5 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Smaczny i łatwy gulasz z mięsa wieprzowego z dodatkiem papryki najlepiej smakuje z kaszą i surówką z ogórków kiszonych, ale można go podawać jak kto lubi z makaronem, ziemniakami czy ryżem

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 600 g mięsa wieprzowego szynki
    3 cebule
    3 ząbki czosnku
    1 papryka czerwona
    1 papryka zielona
    1 gałązka lubczyku
    Pół pęczka natki pietruszki
    Sól pieprz do smaku
    Majeranek
    Słodka papryka
    Ostra papryka
    Po 3 liście laurowe, pieprz ziarnisty i ziele angielskie
    2 łyżki mąki
    2 łyżki śmietany
    3 ogórki kiszone
    Przyprawa do gulaszu
    Olej
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Gulasz

Gulasz wieprzowy z papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso opłukaj osusz ręcznikiem papierowym i pokrój w kostkę.
    Cebulę i czosnek obierz pokrój w paski.
    Paprykę umyj , usuń pestki, pokrój w paski. Ogórki pokrój w pół plasterki
    Lubczyk i pół pęczka pietruszki pokrój.
  • 2. Na patelni rozgrzej olej dodaj mięso i podsmaż na złoty kolor, następnie dodaj cebulę, czosnek, papryki ogórki podsmaż około 10 minut i podłej wodą dodaj przyprawy pietruszkę i lubczyk duś do miękkości mięsa. W razie potrzeby podłej wodą.
  • 3. Na koniec zageść mąka i śmietaną w razie potrzeby dopraw do smaku.
    Podawaj z ulubionymi dodatkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Lunch Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować