Drobiowy gulasz

4.5 (157 ocen)

Tańsza i szybsza wersja słynnego strogonowa.

Składniki:

  • 2 udka z kurczaka
    2 cebule
    30 dag pieczarek
    0,5 litrowy słoik ogórków konserwowych
    0,5 litrowy słoik papryki konserwowej
    2 łyżki groszku konserwowego
    1/3 szklanki białego wina półwytrawnego
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    kostka rosołowa
    sól, pieprz
    2 liście laurowe
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Drobiowy gulasz - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka gotujemy, studzimy, obieramy mięso i kroimy w grubsze paski. Pieczarki oczyszczamy kroimy w grube plasterki, cebulę w piórka i smażymy na oleju do miękkości. Mięso zalewamy 4 szklankami wody dodajemy kostkę rosołową, liście, doprawiamy solą i pieprzem.
  • 2. Paprykę i ogórki kroimy w kostkę dodajemy do mięsa, wlewamy wino i gotujemy na małym ogniu około 40 minut.Pod sam koniec gotowania zaprawiamy koncentratem pomidorowym i dodajemy groszek konserwowy. Do 1/3 szklanki wody dodajemy 3 łyżki mąki pszennej, mieszamy dodajemy 3 łyżki gorącego wywaru i zagęszczamy gulasz.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Pieczarki Udka z kurczaka Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować