Drobiowy gulasz

  • wyświetlono: 1260 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Tańsza i szybsza wersja słynnego strogonowa.

1dd

Składniki

2 udka z kurczaka
2 cebule
30 dag pieczarek
0,5 litrowy słoik ogórków konserwowych
0,5 litrowy słoik papryki konserwowej
2 łyżki groszku konserwowego
1/3 szklanki białego wina półwytrawnego
2 łyżki koncentratu pomidorowego
kostka rosołowa
sól, pieprz
2 liście laurowe

Sposób przygotowania przepisu:

Drobiowy gulasz

  • 1. Udka gotujemy, studzimy, obieramy mięso i kroimy w grubsze paski. Pieczarki oczyszczamy kroimy w grube plasterki, cebulę w piórka i smażymy na oleju do miękkości. Mięso zalewamy 4 szklankami wody dodajemy kostkę rosołową, liście, doprawiamy solą i pieprzem.
  • 2. Paprykę i ogórki kroimy w kostkę dodajemy do mięsa, wlewamy wino i gotujemy na małym ogniu około 40 minut.Pod sam koniec gotowania zaprawiamy koncentratem pomidorowym i dodajemy groszek konserwowy. Do 1/3 szklanki wody dodajemy 3 łyżki mąki pszennej, mieszamy dodajemy 3 łyżki gorącego wywaru i zagęszczamy gulasz.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

pieczarkitania_kuchniaw_kilka_chwilmoj_niedzielny_obiadszkola_babcimama_mnie_nauczylapaprykagulaszudka z kurczakaz warzywamiz winemdrobiowy strogonowmięsny gulasz

Komentarze

Podobne przepisy

Gulasz drobiowy

Dodane przez: karinzgr

Gulasz drobiowy

Delikatny w smaku i konsystencji

Gulasz drobiowy

Dodane przez: 23ewelina

Gulasz drobiowy

Gulasz ma bardzo przyjemny i wyrazisty...

image-13jxc6m

Dodane przez: Magster

GULASZ DROBIOWY Z PIECZARKAMI

Proste i syte danie obiadowe które...

gulasz drobiowy

Dodane przez: capri

gulasz drobiowy

Bardzo pyszne, bardzo domowe :)

Gulasz drobiowy z pieczarkami

Dodane przez: kuchenny świat

Gulasz drobiowy z pieczarkami

Zapraszam na gulasz z piersi kurczaka...

Gulasz

Dodane przez: ewelinapac

Gulasz drobiowy

Pyszny gulasz z kurczaka, świetnie...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE