Guacamole z musem dyniowym i papryczką chili

5 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Zapraszam na pyszne guacamole z puree dyniowym i papryczką chili. Idealne na śniadanie z kromką domowego chleba. Polecam.

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 awokado
    1 papryczka chili
    1 średnia cebula
    2 ząbki czosnku
    1 średni pomidor
    2 łyżki puree dyniowego
    2 łyżki soku z cytryny
    1/2 łyżeczki soli himalajskiej
    1/4 łyżeczki pieprzu
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Guacamole

Guacamole z musem dyniowym i papryczką chili - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Awokado kroimy wzdłuż na pół, usuwamy pestkę. Łyżką wyjmujemy miąższ ze skórki. Kroimy w kosteczkę i skrapiamy sokiem z cytryny. Z papryczki usuwamy pestki i kroimy w kosteczkę. Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Pomidora sparzamy i wkładamy do zimnej wody, wyjmujemy i obieramy ze skórki. Usuwamy pestki i kroimy w kosteczkę. Pokrojone warzywa przekładamy do miski i dodajemy przyprawy, mieszamy.
    Do pucharka wkładamy łyżkę puree dyniowego, 1/2 guacamole, łyżkę puree dyniowego, resztę guacamole.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomidor Czosnek Cebula Papryka chili Awokado

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować