Grzybowe leczo

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Potrawa sprawdza się jako dodatek do mięsa wieprzowego lub nadzienie do domowej pizzy.

Składniki:

  • ● 1 kg świeżych grzybów, np. siniaków, borowików lub maślaków
    ● 1/2 kg cebuli
    ● 1 szkl. oleju
    ● 4 łyżki cukru
    ● 5-6 łyżek octu
    ● łyżeczka słodkiej mielonej papryki
    ● 4 łyżki koncentratu pomidorowego
    ● pieprz
    ● sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Grzybowe leczo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby oczyszczamy, zalewamy
    1,5 l wody i gotujemy do miękkości. Odcedzamy,
    wywar zachowujemy. Kroimy
    w kostkę.
  • 2. Cebule obieramy i kroimy
    w piórka. Szklimy w rondlu
    na rozgrzanym oleju
  • 3. Do cebuli wlewamy szklankę
    wywaru z grzybów. Dodajemy
    grzyby, koncentrat pomidorowy
    i ocet. Dokładnie
    mieszamy. Doprawiamy solą,
    pieprzem, cukrem i mieloną
    papryką. Gotujemy ok. 20 minut
    na małym ogniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_10-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować