Grochowa z makaronem

4.5 (169 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Średni

Można zrobić z ziemniakami też tak pyszną grochową

  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • - porcje rosołowe: 0.5 kilograma
    - włoszczyzna starta na tarce jarzynowej: 1 kilogram
    - woda: 3 litry
    - kiełbasa cienka pokrojona w kostkę: 100 gramów
    - groch łuskany: 0.5 kilograma
    - makaron świderki: 250 gramów
    - sól i pieprz: 1 szczypta
    - majeranek: 1 łyżka
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Grochowa z makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlać wodę, zagotować, dodać porcje rosołową i włoszczyznę, gotować do miękkości, w trakcie gotowania dodać groch i przyprawy, gotować.
    Gdy już groch będzie rozklejony, wsypać do zupy makaron, gotować do miękkości makaronu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować