Grillowany ser halloumi na kaszy z warzywami

5 (1 ocen)

  • 45 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Zdrowa propozycja na obiad :)

  • 45 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/3 kostki sera halloumi, ok. 70 g
    50 g kaszy jęczmiennej
    1/2 brokuła
    kawałek czerwonej papryki
    kawałek pora
    sól, pieprz
    słodka papryka, zioła prowansalskie
    sos sojowy
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Grillowany ser halloumi na kaszy z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę ugotować na sypko. Różyczki brokuła pokroić na mniejsze kawałki, paprykę w kostkę, pora drobno posiekać. Warzywa wrzucić na patelnię, posypać przyprawami i podlać niewielka ilością wody. Dusić do miękkości. Kiedy warzywa zmiękną skropić 2-3 łyżkami sosu sojowego, podsmażyć chwilę i wymieszać z kaszą. Ser pokroić w plasterki i ugrillować na patelni, podawac razem z kasza. Smacznego.

Porady

1 porcja to 449, W 56,2; T 16; B 23;

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.5 (159 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Smażony ser halloumi

To może cię zainteresować