Grillowania łopatka wieprzowa

4.48 (197 ocen)

  • 25 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszna, marynowana wcześniej i zgrillowana

  • 25 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 800 g łopatki wieprzowej
    330 ml soku pomidorowego
    50 ml oleju rzepakowego
    1 pęczek natki pietruszki
    1 pęczek tymianku
    1 łyżka mielonej papryki
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.48 (197 ocen)

Zobacz również:

Grill

Grillowania łopatka wieprzowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Grillowania łopatka wieprzowa 1. Posiekane zioła wrzucamy do soku pomidorowego wymieszanego z olejem i przyprawami. Marynatą zalewamy mięso, odstawiamy na 24 godziny.

    Po tym czasie, plastry mięsa grillujemy z obu stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łopatka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Grill Grillowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować