Grillowane żołądki drobiowe

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczne żołądki grillowane.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - żołądki drobiowe: 1 kilogram
    - olej: 80 mililitrów
    - słodko - pikantny sos chili: 5 łyżek
    - sos chili z cytryną: 4 łyżki
    - przyprawa staropolska: 1 łyżka
    - cukinia młoda: 2 sztuki
    - sól do smaku: 2 szczypty
    - pieprz do smaku: 3 szczypty
    - AIGAION OUZO: 4 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Grillowane żołądki drobiowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żołądki drobiowe dokładnie umyć , zalać gorącą wodą do smaku posoloną.Ugotować żołądki do miękkości .Przyrządzić marynatę.Do oleju dodać słodko - pikantny sos chili ,sos chili z cytryną , przyprawa staropolska ,AIGAION OUZO , razem zmiksować. Dodać żołądki wymieszać w marynacie . Odstawić na 2 godziny do lodówki . Następnie położyć na grilla i upiec z obu stron.Młodą cukinię wymyć dokładnie pokroić w plastry. Skropić oliwą, oprószyć solą oraz pieprzem. Położyć na grillu i opiec z dwóch stron .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill

Podobne przepisy

To może cię zainteresować