Żołądki drobiowe z cebulką.

4.4 (174 ocen)

  • 45 min

Szybkowar skraca czas przygotowania potraw o 1/3 .

  • 45 min

Składniki:

  • 60 dag żołądków drobiowych
    4 cebule
    1 porcja włoszczyzny ( bez kapusty )
    3 listki laurowe
    3 ziela angielskie
    3 ziarna pieprzu
    1 łyżka vegety
    sól i pieprz
    1 łyżka masła
    1 łyżka oleju
Wystaw ocenę:

4.4 (174 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Żołądki drobiowe z cebulką. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Czyścimy i myjemy żołądki. 1. Żołądki czyścimy i myjemy . Wkładamy do szybkowara , zalewamy wodą i doprowadzamy do wrzenia . W trakcie gotowania przez 5 minut ściągamy szumowiny łyżką cedzakową . Dodajemy oczyszczoną włoszczyznę , obraną całą cebulę , listki laurowe ,ziele angielskie , pieprz oraz vegetę . Zamykamy szybkowar i od zamknięcia zaworka gotujemy 30 minut .Otwieramy szybkowar i odcedzamy żołądki.
  • Rumienimy cebulę . 2. Na patelni rozgrzewamy masło i olej . Smażymy do zrumienienia 3 cebule pokrojone w piórka.
  • Dodajemy odsączone żołądki. 3. Do cebulki dodajemy odsączone żołądki i jeszcze chwilę smażymy , doprawiamy solą i pieprzem .

Porady

Żołądki z ziemniakami stanowią danie obiadowe z kolei z pieczywem ciepłą kolację. Potrawa kocha pieprz , więc powinno go być sporo.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować