Żołądki drobiowe z cebulką. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Żołądki czyścimy i myjemy . Wkładamy do szybkowara , zalewamy wodą i doprowadzamy do wrzenia . W trakcie gotowania przez 5 minut ściągamy szumowiny łyżką cedzakową . Dodajemy oczyszczoną włoszczyznę , obraną całą cebulę , listki laurowe ,ziele angielskie , pieprz oraz vegetę . Zamykamy szybkowar i od zamknięcia zaworka gotujemy 30 minut .Otwieramy szybkowar i odcedzamy żołądki.
2.Na patelni rozgrzewamy masło i olej . Smażymy do zrumienienia 3 cebule pokrojone w piórka.
3.Do cebulki dodajemy odsączone żołądki i jeszcze chwilę smażymy , doprawiamy solą i pieprzem .
Porady
Żołądki z ziemniakami stanowią danie obiadowe z kolei z pieczywem ciepłą kolację.
Potrawa kocha pieprz , więc powinno go być sporo.
Komentarze