Karkówka grillowana z grzankami

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszna , delikatna karkówka z grzankami.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - karkówka: 1 kilogram
    - oliwa: 200 mililitrów
    - AIGAION OUZO: 50 mililitrów
    - czosnek: 3 ząbki
    - przyprawa do karkówki: 3 łyżeczki
    - pieprz zielony: 0.5 łyżeczki
    - bagietka: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkówka grillowana z grzankami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę opłukać , pokroić na plastry o grubości 0.5 cm, lekko zbić każdy kotlet. Zrobić marynatę. Do oliwy wlać AIGAION OUZO,dodać obrany czosnek - dwa ząbki , pieprz zielony , przyprawę do karkówki . Składniki zmiksować. Do marynaty włożyć karkówkę na co najmniej 12 godzin do lodówki . Następnie wyciągnąć z marynaty , położyć na rozgrzanym grillu, grillować po ok 15 minut z obu stron.Bagietkę pokroić na kromki , posmarować oliwą. Położyć na grillu , opiec z obu stron. Ząbek czosnku obrać przekroić na pól , każdą grzankę potrzeć z obu stron.Karkówkę podać z grzankami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować