Grillowane pałki kurczaka w miodowej glazurze

2.25 (4 ocen)

  • 25 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Grillowane pałki kurczaka w słodko-pikantnej miodowej marynacie

  • 25 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg pałek kurczaka
    5 łyżek płynnego miodu
    1 duża czerwona cebula
    2 ząbki czosnku lub czosnek z paczki
    2 łyżki sosu sojowego
    1 łyżka soku z cytryny
    1 łyżeczka octu balsamicznego
    1 łyżeczka ostrej papryki
    sól i pieprz
Wystaw ocenę:

2.25 (4 ocen)

Zobacz również:

Grill

Grillowane pałki kurczaka w miodowej glazurze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obrać, umyć i bardzo drobno posiekać. Przełożyć do miski, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, miód, ostrą paprykę, sok z cytryny. sos sojowy oraz ocet balsamiczny. Doprawić do smaku i wymieszać.
    Pałki z kurczaka umyć, osuszyć i dokładnie wymieszać w misce z marynatą. Miskę z pałkami w marynacie włożyć na całą noc do lodówki.
    Mięso wyjąć z marynaty, ułożyć na rozgrzanym grillu. Podczas pieczenia smarować marynatą. Piec na najwyższym ruszcie do momentu, aż mięso będzie miękkie i soczyste.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill

Podobne przepisy

To może cię zainteresować