Pałki w miodowej bejcy

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Tak przygotowany kurczak i podany w porze obiadowej, znika z talerzy w oka mgnieniu. Mięso otoczone miodową bejcą nabiera słodko pikantnego smaku. Jeszcze tylko ziemniaczki, sałatka i danie gotowe:)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 8 podudzi kurczaka
    sok z 1/2 cytryny
    2 posiekane ząbki czosnku
    2 łyżki miodu
    2 łyżki przyprawy do mięs
    1 szczypta przyprawy Harissa
    2 szczypty soli
    2 szczypty majeranku
    naczynie z nakryciem do zapiekania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pałki w miodowej bejcy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Robię bejcę-do miodu dodaje sok z cytryny, czosnek, przyprawę do mięs,przyprawę Harissa, sól, majeranek,całość upieram, polewam umyte podudzia, nacieram mięso, nakrywam, pozostawiam w lodówce na 2 godziny. Po tym czasie , jeszcze raz mieszam mięso z bejcą, nakrywam. Piekę 1,5 godziny w temperaturze 170 stopni. Wyjmuję z piekarnika, po 15 minutach zdejmuje nakrycie i podaje.

Porady

Tak przygotowane pałki można podać wedle upodobań-z ryżem, kaszą, ziemniakami, czy samą sałatką.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Miód Drób

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować