Grasica cielęca z chrupiącymi rydzami

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Średni

Warto eksperymentować z nowymi smakami, kiedy sezon na grzyby

  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • - grasica cielęca: 600 gramów
    - mleko: 500 mililitrów
    - cebula (pokrojona w drobną kostkę): 1 sztuka
    - oliwa z oliwek: 3 łyżki
    - czosnek (posiekany): 2 ząbki
    - masło: 1 łyżka
    - Rydze: 200 gramów
    - białe wino: 50 mililitrów
    - koperek: 1 pęczek
    - Sól, grubo mielony czarny piepr, tymianek do smaku: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Grasica cielęca z chrupiącymi rydzami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umytą i oczyszczoną grasicę cielęcą namoczyć w mleku i odstawić na 8 godzin do lodówki.
  • 2. Rozgrzać oliwę i masło Na rozgrzanej oliwie i maśle usmażyć rydze na złoty kolor i zdjąć z patelni.
  • 3. Na tej samej patelni zeszklić cebulę z czosnkiem, dodać grasicę, smażyć przez chwilę podlewając białym winem, po czym dodać chrupiące rydze.
  • 4. Całość doprawić do smaku i posypać posiekanym koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować