Golonka indyka w rozmarynie, szałwii i tymianku

4.5 (198 ocen)

  • 10 min

Indyk tylko ze świeżymi ziołami smakuje tak pysznie.

  • 10 min

Składniki:

  • 2 - 4 golonki z indyka
    garść świeżych ziół rozmarynu, tymianku i szałwii
    sól, pieprz
    czosnek granulowanymielona papryka
    rękaw do pieczenia
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Golonka

Golonka indyka w rozmarynie, szałwii i tymianku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • golonka z indyka w ziołach 1. Golonki myjemy i nacieramy solą, pieprzem, czosnkiem, papryką. zioła drobno siekamy a następnie wcieramy w mięso.
  • 2. Golonki wkładamy do rękawa do pieczenia, szczelnie zamykamy i pieczemy 180 - 190 stopniach C około 40 minut. Mięso pieczemy bez dodatkowego tłuszczu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Golonki Indyk Szałwia Tymianek Zioła

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować