Pieczona golonka z indyka

  • wyświetlono: 2623 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

:-) Gorąco polecam (-:

0067Komunia
  • 5 porcje
  • 120min

Składniki

5 golonek z indyka

MARYNATA:
5 – 6 łyżek oleju
3 łyżeczki musztardy
3 ząbki czosnku
2 łyżeczki papryki słodkiej
2 łyżeczki majeranku
1 łyżeczka tymianku
2 listki laurowe
duża szczypta rozmarynu
duża szczypta pieprzu cayenne
sól
pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Pieczona golonka z indyka

  • 1. MARYNATA:
    Wszystkie składniki marynaty, przełożyć do miseczki i dokładnie wymieszać.
  • 2. Umyte i osuszone golonki indycze ułożyć w naczyniu żaroodpornym, dokładnie pokryć marynatą. Przykryć i wstawić do lodówki na ok. 3 godz. do zamarynowania.
  • 3. Pieczemy ok. 120 min. w temp. 180*C (60 min. pod przykryciem i 60 min. bez przykrycia), co jakiś czas polewać golonki powstałym sosem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

dróbindykgolonki indyczepieczone golonki

Komentarze

Podobne przepisy

Golonmka

Dodane przez: Mała0801

Zapiekana Golonka z Indyka ;)

Indyk cudowne mięso a golonki...

Golonka z indyka w warzywach

Dodane przez: Aleksandra Kustroń

Golonka z indyka w warzywach

Pyszna, aromatyczna, miękka i prosta...

Aromatyczne golonki z indyka (pieczone)

Dodane przez: Di bloguje

Aromatyczne golonki z indyka

Mięso po upieczeniu jest delikatne,...

Mielona pieczeń z indyka

Dodane przez: anemon

Mielona pieczeń z indyka

Duża porcja pieczeni, która świetnie...

Piwno winne golonki z indyka

Dodane przez: mysza75

Piwno winne golonki z indyka

Obiad z piekarnika. Golonki zamarynowane...

Pieczona golonka

Dodane przez: Katarzyna Janeczko

Pieczona golonka

Przepis wg M.Kuronia. Pominęłam...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE