Gołąbki z nowym smaczkiem

0 (0 ocen)

Serdecznie polecam!!!!!!!

Składniki:

  • 1 główka włoskiej kapusty

    Farsz:

    1000 g mięsa mielonego
    1 szklanka ryżu
    ½ dużej cebuli
    1,5 cukinii
    1-2 łyżki bułki tartej
    Sól,pieprz do smaku

    Sos:

    1 cebula
    2 łyżki oleju
    Pomidory w puszce
    5-6 suszonych pomidorów
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    1 łyżka mąki
    Sól,pieprz, suszona bazylia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gołąbki

Gołąbki z nowym smaczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę sparzyć w osolonym wrzątku i zostawić do odcięknięcia na ściereczce.
    Farsz:
    Mięso mielone ugotować do miękkości. Przecedzić i ostudzić. Przełożyć do blednera i zmiksować. Ryż ugotować do miękkości. Cukinię zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
  • image-1h9r89p 2. Do dużej miski przełożyć mięso, ryż i cukinię, wymieszać. Doprawić solą i pieprzem do smaku i w razie gdyby masa była za mało zwarta dodać bułkę tartą i dobrze wymieszać.
  • image-1gupscd 3. Sos:
    Cebulę i czosnek drobno posiekać. Usmażyć na jasnozłoty kolor na łyżce oleju.
    Do blednera wrzucić pomidory z puszki oraz suszone pomidory i zmiksować. Do cebuli dodać łyżkę mąki i dobrze wymieszać. Wlać pomidory, dodać koncentrat i zagotować. Gdyby sos był zbyt gęsty dodać ½ szklanki wody i znów zagotować. Doprawić do smaku. Zdjąć z ognia.
  • image-02f9s7h 4. Wykonanie:
    Z liści wyciąć nerw i nakładać po około 1,5 łyżki farszu. Zawinąć boki do środka a potem zwinąć w roladkę. Przełożyć do sos i dusić około 15 minut. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Kapusta włoska Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować