Gołabki z kapusty włoskiej w sosie pomidorowym

4.5 (149 ocen)

Pyszne gołąbki w sosie pomidorowym :) Kapusta włoska jest dla mnie lepsza niż zwykła ponieważ jest bardziej miękka.

Składniki:


  • 1 kapusta włoska
    500 mięsa mielonego
    100 g ryżu
    2 cebule
    1 jajko
    sól i pieprz
    pęczek koperku

    sos:

    2 szklanki wody
    1 butelka passaty pomidorowej
    3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
    3 łyżki mąki
    100 ml śmietanki 30 %
    posiekana bazylia
Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gołabki z kapusty włoskiej w sosie pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z kapusty poodrywać liście. W garnku zagotować wodę i wrzucać po jednym liściu na wrzątek na 2 minuty. Sparzone liście na talerz.

    Ryż ugotować. Cebulę obrać,pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju.
    Mięso wymieszać z ryżem ,jajkiem,cebulą ,posiekanym koperkiem i przyprawić.
    Liść kapusty rozłożyć nakładać farsz mięsny, złożyć boki i zawijać.

    Sos:
    Do garnka wlać wodę, passatę i koncentrat. Zagotować. Mąkę wymieszać z zimną wodą i wlać do sosu. Zagotować.Dodać śmietankę i posypać bazylią.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować