Gołąbki krużewnickie

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Gołąbki z farszem z kaszy gryczanek ,ziemniaków i wędliny zawinięte w liście czerwonej kapustyDanie regionalne.

  • 2 godz.

Składniki:

  • SKŁADNIKI :

    100 g kaszy gryczanej
    2 jajka
    100 g wędliny
    3 ugotowane ziemniaki
    kilka liści czerwonej kapusty
    1 cebula
    1 łyżka sosu Worcestershire
    sól
    pieprz czarny do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gołąbki krużewnickie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gołąbki krużewnickie 1. Liście kapusty sparzamy ,studzimy i odkrajmy twarde części.
    Wędlinę kroimy w kosteczkę lub paski w zależności jaka kupimy krojona czy nie.
    Przesmażamy razem z cebulą .
    Kasze gotujemy , studzimy.
    Łączymy z wędliną oraz przeciśniętymi przez praskę ziemniakami.
    Dodajemy jajka, doprawiamy pieprzem oraz sosem Worcestershire oraz solą .
    Dokładnie mieszamy.
    Na liście kapusty nakładamy farsz i zawijamy .
    Wkładamy do naczynia żaroodpornego ,podlewamy wodą i zapiekamy 1,5 godziny w temp 200 stopni.
    Podajemy polanę masełkiem z cebulką .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować