Gofry orkiszowe z mielonymi orzechami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczne gofry. Przygotowane na mące orkiszowej z dodatkiem mielonych orzechów laskowych. Słodzone tylko cukrem wanilinowym. Polecam.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 jajko
    300 ml mleka
    1 duży cukier wanilinowy
    2 łyżki oleju
    8 - 10 łyżek z czubkiem mąki orkiszowej
    4 - 6 łyżek mielonych orzechów laskowych
    olej do pieczenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Gofry Placki Jajko

Gofry orkiszowe z mielonymi orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wlewamy mleko i dodajemy wybite jajko, cukier wanilinowy, olej i mieszamy. Wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i ponownie mieszamy. Dodajemy mielone orzechy laskowe i mieszamy.
    Gofrownice rozgrzewamy i smarujemy olejem.
    Nakładamy porcje ciasta i pieczemy na złoty kolor. Upieczone studzimy na metalowej kratce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować