Gniazda makaronowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1.Składniki na farsz włożyć do miski,doprawić i dokładnie wymieszać.Podzielić na 15 równych części i uformować kulki.Gniazda makaronowe ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
2.2.Do każdego gniazda włożyć kulkę mięsa,lekko docisnąć tak aby mięso wypełniło makaronowe gniazdo.
3.3.Przygotować sos: Wszystkie składniki na sos wymieszać,doprawić i zalać makaronowe gniazda. Sosu ma być tyle,aby makaron był przykryty.Posypać startym żółtym serem.
4.4.Całość przykryć folią aluminiową,wstawić do nagrzanego piekarnika 180- 200 stopni i piec ok. 40 minut. Przed końcem pieczenia zdjąć folię i zapiekać
jeszcze 10 minut..Danie jest gotowe jak sos,którym jest zalany makaron zgęstnieje.
Komentarze