Galaretkowy placek

4.5 (200 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 1 godz. 40 min

Przepyszny, doskonale sprawdzi się na każdym przyjęciu, jest idealny na upalne dni ! :)))

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • 1/2 l śmietany 18%
    1/2 l mleka
    2 łyżki żelatyny
    1/2 szklanki cukru
    2 cukry waniliowe
    3 różnokolorowe galaretki (np. czerwona, pomarańczowa i zielona)
    blat biszkoptowy
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Desery

Galaretkowy placek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko wymieszać z żelatyną, cukrem i cukrem waniliowym. Odstawić na 10 minut. Później zagotować i wystudzić.
  • 2. Do wystudzonego mleka dodać śmietanę i szybko wymieszać.
  • 3. Galaretki osobno rozpuścić w 1 1/2 szklanki wody. Zastygnięte pokroić i wymieszać z mlekiem i śmietaną.
  • 4. Włożyć na biszkopt i wstawić do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

PPWS_07-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować