Galaretkowy deser

4.5 (200 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Najsmaczniejszy deserek gdy dobrze jest schłodzony.

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • galaretka zielona 2 opakowania
    galaretka żółta 2 opakowani
    galaretka czerwona 2 opakowania
    mleko 2 szklanki
    śmietana słodka ok1 szklanka
    cukier waniliowy 1 opakowanie
    cukier ok. 1 szklanka
    żelatyna 6-7 łyżeczek
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Desery

Galaretkowy deser - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dwie galaretki tego samego koloru rozpuścić w trzech szklankach wody. Każdy kolor przygotowujemy osobno. Ostawić do stężenia (najlepiej na noc).
    Gdy galaretki dobrze zastygną pokroić w kostkę.
    Dużą blaszkę wyłożyć folią tak by zwisała za brzegi blaszki. Pokrojone galaretki przełożyć do blaszki mieszają kolory.
    Żelatynę rozpuścić w jak najmniejszej ilości wody.
    Śmietanę połączyć z mlekiem, cukrami, a następnie z żelatyną.
    Zalać galaretki. Można lekko poruszyć blaszką by zalewa dostała się między galaretki.
    Schłodzić do stężenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śmietana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować