Tort galaretkowy

4.5 (150 ocen)

  • 60 min

Pyszna delikatna pianka, galaretki i biszkopty. Rodzina była zachwycona, smakiem i wyglądem.

  • 60 min

Składniki:

  • Paczkę biszkoptów
    7 galaretek o różnych smakach
    500ml śmietany 30%
    1 śnieżka
    200 ml mleka
    brzoskwinie i kiwi do dekoracji
    fiołki
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Desery Galaretki

Tort galaretkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 2 galaretki, każdą osobno rozpuścić w 250 ml gorącej wody. Przelać do 2 talerzy, zostawić do całkowitego stężenia. Wykrawać z nich serduszka i gwiazdki. 2 galaretki pomarańczowe rozpuścić w pół litra gorącej wody, wystudzić. Śmietanę ubić, połączyć z galaretkami. Podzielić na połowę.
    Ostatnie 3 galaretki, wykonać tak samo jak poprzednie, wystudzić. Jedną wymieszać z ubitą śnieżką. Formę wyłożyć papierem, na dno poukładać biszkopty, wylać połowę pianki ze śmietaną, na boki formy poprzyklejać serduszka i gwiazdki. Poukładać biszkopty, w wolne miejsca wylać galaretkę. Czynność powtórzyć, pianka, biszkopty, galaretka. Wylać masę ze śnieżki. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Udekorować.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka Śmietana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować