Tort galaretkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.2 galaretki, każdą osobno rozpuścić w 250 ml gorącej wody. Przelać do 2 talerzy, zostawić do całkowitego stężenia. Wykrawać z nich serduszka i gwiazdki. 2 galaretki pomarańczowe rozpuścić w pół litra gorącej wody, wystudzić. Śmietanę ubić, połączyć z galaretkami. Podzielić na połowę.
Ostatnie 3 galaretki, wykonać tak samo jak poprzednie, wystudzić. Jedną wymieszać z ubitą śnieżką. Formę wyłożyć papierem, na dno poukładać biszkopty, wylać połowę pianki ze śmietaną, na boki formy poprzyklejać serduszka i gwiazdki. Poukładać biszkopty, w wolne miejsca wylać galaretkę. Czynność powtórzyć, pianka, biszkopty, galaretka. Wylać masę ze śnieżki. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Udekorować.
Komentarze