Galaretka z czereśni

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Jeśli owocowy sezon w pełni, nie tylko zamykamy je w słoikach. Od jakiegoś czasu pakujemy próżniowo i mrozimy. Postanowiliśmy zrobić „swojską” galaretkę owocową. Zamiast cukru, użyliśmy ksylitolu.

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g mrożonych czereśni
    600 ml wody
    1 łyżka ksylitolu
    6 płatków żelatyny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Galaretki

Galaretka z czereśni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Owoce rozmrażamy. Można zrobić to na dwa sposoby. Dzień wcześniej rozmrozić w lodówce lub od razu wrzucić do zimnej wody i wolno podgrzewać.

    Owoce zagotowujemy w wodzie ( płynu powinno być około 500 ml ), ewentualnie dosładzamy ksylitolem.
    Płatki żelatyny moczymy w zimnej wodzie, dodajemy do owoców i dokładnie mieszamy. Lekko studzimy, przelewamy do salaterek lub innych naczyń, schładzamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czereśnie Galaretka Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować