Galaretka pomarańczowa

4.47 (151 ocen)

Pyszny i zdrowy deser.

Składniki:

  • 1/2l soku ze słodkich pomarańczy (ok 5 szt)
    4 łyżeczki żelatyny
    łyżka miodu
    łyżka soku z cytryny

    bita śmietana i melisa do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.47 (151 ocen)

Zobacz również:

Galareta Desery Galaretki Sok

Galaretka pomarańczowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żelatynę wymieszać z 1/2 szkl zimnej wody. Odstawić na 10 minut aby napęczniała. Podgrzewać ją na małym ogniu mieszając do czasu aż się rozpuści. Żelatynę wymieszać z sokiem z pomarańczy i cytryny oraz miodem. Odstawić do lodówki aby stężała.
    Tężejącą galaretkę nakładać łyżką do pucharków, udekorować bitą śmietaną i melisą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomarańcze Soki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować