Lemoniada pomarańczowa

4.47 (159 ocen)

  • 10 min

Gdy za oknem słońce rozpieszcza nas coraz to cieplejszymi promieniami, a weekend zbliża się wielkimi krokamikażdy chce odpocząć, siły zregenerować, baterie na kolejny tydzień pracy naładować.Wszyscy wtedy wychodzą z domu, by zaczerpnąć świeżego powietrza, nadać skórze nowy koloryt.

  • 10 min

Składniki:

  • 4 pomarańcze
    1 litr wody
    1/2 szkl. cukru (wedle uznania)
    listki mięty
    lód
Wystaw ocenę:

4.47 (159 ocen)

Zobacz również:

Desery Napoje Sok Lemoniada

Lemoniada pomarańczowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomarańcze myjemy, przekrawamy na pół (1 połówkę pomarańczy odkładamy).
    Wyciskamy sok.
    Przelewamy go do dzbanka.
    Odłożoną pomarańczę kroimy w plastry/pół plastry.
    Dokładamy do dzbanka wraz z listkami mięty i cukrem.
    Zalewamy wodą.
    Mieszamy, by cukier się rozpuścił.
    Schładzamy w lodówce.
    Podajemy z lodem i delektujemy się smakiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomarańcze Soki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować