Fusilloni z boczkiem w pomidorach

0 (0 ocen)

  • 30 min

Nasza kolacja na szybko. Można podać jako danie główne. Smacznie ,szybko i aromatycznie (dzięki ziołom) ,mniam!

  • 30 min

Składniki:

  • 200 g makaronu fusillioni (może być zwykły świderki)
    200 g boczku wędzonego
    puszka pomidorów krojonych
    garść natki pietruszki
    garść świeżej bazylii
    garść szczypiorku
    sól ziołowa
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Fusilloni z boczkiem w pomidorach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy według przepisu zawartego na opakowaniu ,w dobrze osolonym wrzątku. Odsączamy na durszlaku.
    Boczek kroimy w drobną kostkę ,smażymy na rumiano (bez tłuszczu). Do boczku dodajemy pomidory wraz z zalewą ,dusimy na wolnym ogniu 20 min.
    Bazylię ,natkę i szczypiorek siekamy. Dodajemy do sosu ,do smaku doprawiamy solą ziołową i pieprzem.
    Do sosu wkładamy makaron ,dokładnie mieszamy i gotujemy jeszcze 5 min.
    Podajemy od razu po przygotowaniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować