fasolka szparagowa z ziemnaczkami i ogórkiem

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 40 min

fasolka z ziemniakami i mizerią jest moim najnowszym eksperymentem.

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • ok.7-8 ziemniaków
    sól
    woda

    mizeria:
    3-4 ogórki
    5-6 łyżek śmietany
    sól, pieprz

    0,5kg fasolki szparagowej żółtej
    2łyżki bułki tartej
    3-4 łyżki margaryny
    pieprz
    sól

    dodatkowo:
    tłuszcz do okraszania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Bułki Dania główne

Fasolka szparagowa z ziemnaczkami i ogórkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w małą kosteczkę. Wrzucamy do garnka z osoloną wodą . Gotujemy do miekkości. Wykładamy na talerzyk okraszamy tłuszczem.
  • 2. mizeria. Ogórki myjemy, obieramy i kroimy. Wsypujemy do miseczki, przyprawiamy solą, pieprzem i śmietaną.
  • 3. fasolę ugotować w wodzie z solą aż będzie miękka. Następnie odcedzić wodę. Na patelni stopiamy margarynę, dodać tartą bułkę chwilę podsmażyć i na koniec dodać fasolkę. pomieszać delikatnie oraz dodać pieprz i sól do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować