Frytki pieczone ze skórką

4.5 (191 ocen)

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszne frytki.

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 średnie ziemniaki
    1 łyżeczka przyprawy do gyrosa
    1/2 łyżeczki kurkumy
    1 łyżka oleju
    sól - do smaku
    pieprz - do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Frytki pieczone ze skórką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Frytki pieczone ze skórką 1. Ziemniaki wkładamy do wody i czyścimy najlepiej szczoteczką, myjemy.
    Wycinamy oczka z kiełkami i kroimy na desce w dowolnej wielkości frytki, przekładamy do miski.
    Do miski z ziemniakami wlewamy olej i posypujemy przyprawami, mieszamy.
    Przekładamy na blaszkę i przykrywamy folią aluminiową. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temperaturze 200 stopni przez 30 minut, następnie zdejmujemy folię aluminiową i dopiekamy jeszcze przez 15 minut.
    Czas pieczenia zależy od odmiany ziemniaków.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Olej Przyprawy Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować