Pieczone Grube Frytki

4.49 (183 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 55 min

Pyszne pieczone Grube frytki z jogurtem są idealne dla każdego.

  • 55 min

Składniki:

  • Frytki

    50 dag dużych ziemniaków
    Przyprawy:czosnek, papryka czerwona, pieprz, wegeta
    Olej rzepakowy ok 2 łyżek.

    Sos

    200 g jogurtu naturalnego
    2 lyzki posiekanej świeżej bazyli lub suszonej bazyli
    Sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.49 (183 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Przystawki

Pieczone grube frytki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obieram a następnie kroję na frytki tylko grubości ok 1cm. Frytki przekładam do miseczki, polewam olejem rzepakowym, przyprawiam czosnkiem granulowanym, papryką czerwoną, pieprzem i wegetą. Mieszam dokładnie tak by każda frytka była odpowiednio doprawiona.

    Następnie frytki układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 50 min.

    Składniki sosu łącze ze sobą. Frytki podaję z sosem

Porady

Do frytek można dodać oczywiście inne sosy.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_02-2017

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować