Francuskie z czekoladowo-pomarańczowym budyniem i żurawiną

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

przepyszne ciasteczka na szybko z żurawiną, która dodaje im wyjątkowego smaku i samodzielnie przygotowanym budyniem:)))

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - ciasto francuskie gotowe: 1 opakowanie
    - mleko: 1 szklanka
    - cukier trzcinowy: 2 łyżki
    - czekolada mleczna (lub gorzka) - kostki: 3 sztuki
    - aromat pomarańczowy: 1 łyżeczka
    - mąka ziemniaczana: 3 łyżki
    - żurawina suszona: 3 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Francuskie z czekoladowo-pomarańczowym budyniem i żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pół szklanki mleka gotujemy wraz z cukrem i kostkami czekolady. Do pozostałego mleka wsypujemy mąkę ziemniaczaną i wlewamy aromat, dokładnie mieszamy.
  • 2. Gdy mleko z czekoladą się zagotuje, wlewamy do niego mleko z mąką, dokładnie mieszamy i jeszcze chwilę gotujemy.
  • 3. Ciasto francuskie kroimy na około 12 kawałków. Na środek każdego kawałka ciasta nakładamy budyń, składamy w trójkąciki i zlepiamy palcami brzegi a następnie dodatkowo zlepiamy je widelcem.
  • 4. Ciasteczka układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blasze i pieczemy 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 st. C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakalie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować