Francuskie serduszka z marcepanem i truskawkami

4 (1 ocen)

  • 35 min
  • Dla 5 osób

Bardzo proste w przygotowaniu i jakże urocze. Z pewnością osłodzą każde wyjątkowe święto.

  • 35 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • NADZIENIE:

    50 g creme fraiche
    80 g masy marcepanowej

    PONADTO:

    1 ciasto francuskie
    15 truskawek
    1 łyżka dżemu truskawkowego
    1 jajko
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Zobacz również:

Ciastka z ciasta francuskiego

Francuskie serduszka z marcepanem i truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto francuskie rozwinąć, wyciąć ok 10 serc / o średnicy 9 cm/.
    Marcepan rozdrobnić, dokładnie połączyć z cremem fraiche na gładką masę. Po łyżce masy rozsmarować wewnątrz serc, tak by brzegi pozostały puste.

    Truskawki umyć, odszypułkować, pokroić w plasterki. Na każdym ciasteczku ułożyć po 3 plasterki truskawek w taki sposób, by utworzyły serce.

    Brzegi ciasteczek posmarować rozkłóconym jajkiem.
    Piec 15 minut w 200 stopniach.

    Dżem truskawkowy rozgrzać, płynnym posmarować truskawki.
    Pozostawić do wystygnięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Marcepan Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować