Focaccia z suszonymi pomidorami i szparagami

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Focaccia z suszonymi pomidorami i szparagami to swietna propozycja na kolację. Polecam wypróbowanie przepisu.

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 g mąki,
    50 g otręb pszennych,
    150 ml wody ciepłej,
    25 g drożdży,
    1 łyżeczka cukru,
    1 łyżeczki soli,
    2 łyżki oliwy z pomidorów,
    100 g suszonych pomidorów w oliwie,
    1/2 łyżeczki bazyli,
    1/2 łyżeczki oregano,
    4-5 szparagów.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Focaccia

Focaccia z suszonymi pomidorami i szparagami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Drożdże rozkruszamy, wlewamy wodę, dodajemy cukier, mieszamy i odstawiamy na 10 minut.
    Do dużej miski wsypujemy mąkę, otręby,sól i zioła. Wlewamy zaczyn.

    Suszone pomidory kroimy w kostkę.
    Dodajemy do miski wraz z olejem.
    Zagniatamy ciasto.
    Odstawiamy na 30 minut w ciepłe miejsce.

    Ciasto wałkujemy na kształt koła około 25 cm.
    Ciasto wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
    Szparagi kroimy na mniejsze kawałki.

    Układamy na ciaście.
    Pieczemy 30 minut do zrumienienia.

    Smacznego ;)

Porady

Focaccia najlepiej smakuje polana oliwą.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Suszone pomidory Szparagi

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Drugie śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować