● 4 pojedyncze filety z kurczaka
● 5 dużych pieczarek
● por (biała część)
● kostka rosołowa
● przyprawa do kurczaka
● 20 dag żółtego sera
● przyprawa uniwersalna
● kilka gałązek natki pietruszki
Filety z kurczaka z porem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.iPieczarki oczyszczamy
i kroimy w plastry. Pora
oczyszczamy, myjemy i osuszamy.
Kroimy w krążki. Żółty
ser kroimy w plastry.
2.Filety myjemy, osuszamy
papierowym ręcznikiem i lekko
rozbijamy. Posypujemy z obu stron przyprawa uniwersalna oraz przyprawą
do kurczaka. Wkładamy
do naczynia żaroodpornego,
następnie układamy pieczarki
oraz pora. Przykrywamy
żółtym serem
3.Kostkę rosołową rozpuszczamy
w szklance gorącej
wody. Wlewamy do mięsa.
Pieczemy ok. 30 minut w temperaturze
200 °C. Przed podaniem
dekorujemy natką.
Komentarze