Filety z kurczaka z porem

4.5 (151 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Mój mąż uwielbia mięso w każdej postaci.

Składniki:

  • ● 4 pojedyncze filety z kurczaka
    ● 5 dużych pieczarek
    ● por (biała część)
    ● kostka rosołowa
    ● przyprawa do kurczaka
    ● 20 dag żółtego sera
    ● przyprawa uniwersalna
    ● kilka gałązek natki pietruszki
Wystaw ocenę:

4.5 (151 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Filety z kurczaka z porem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Filety z kurczaka z porem 1. iPieczarki oczyszczamy
    i kroimy w plastry. Pora
    oczyszczamy, myjemy i osuszamy.
    Kroimy w krążki. Żółty
    ser kroimy w plastry.
  • 2. Filety myjemy, osuszamy
    papierowym ręcznikiem i lekko
    rozbijamy. Posypujemy z obu stron przyprawa uniwersalna oraz przyprawą
    do kurczaka. Wkładamy
    do naczynia żaroodpornego,
    następnie układamy pieczarki
    oraz pora. Przykrywamy
    żółtym serem
  • 3. Kostkę rosołową rozpuszczamy
    w szklance gorącej
    wody. Wlewamy do mięsa.
    Pieczemy ok. 30 minut w temperaturze
    200 °C. Przed podaniem
    dekorujemy natką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_11-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować