Filety z kurczaka zapiekane z pieczarkami, porem i serem

4.49 (170 ocen)

Ta potrawa to dobry pomysł na szybki i niewymagający dużej uwagi obiad. Mięso po upieczeniu jest miękkie i soczyste.

Składniki:

  • 2 filety z kurczaka
    200g pieczarek
    por (biała część)
    1/2 kostki rosołowej
    1 szklanka gorącej wody
    100g startego żółtego sera
    przyprawa do kurczaka
    olej
Wystaw ocenę:

4.49 (170 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Filety z kurczaka zapiekane z pieczarkami, porem i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety kroimy wzdłuż, obsypujemy przyprawą do kurczaka i układamy w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym olejem.
  • 2. Pieczarki i por kroimy na cienkie plasterki, układamy najpierw pieczarki, później por. Całość posypujemy startym żółtym serem. Połowę kostki rosołowej rozpuszczamy w szklance gorącej wody, wlewamy do naczynia żaroodpornego.
  • 3. Całość zapiekamy przez 30-35 minut w temperaturze 200 stopni. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Por

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować