Ta potrawa to dobry pomysł na szybki i niewymagający dużej uwagi obiad. Mięso po upieczeniu jest miękkie i soczyste.
Składniki:
2 filety z kurczaka
200g pieczarek
por (biała część)
1/2 kostki rosołowej
1 szklanka gorącej wody
100g startego żółtego sera
przyprawa do kurczaka
olej
Filety z kurczaka zapiekane z pieczarkami, porem i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety kroimy wzdłuż, obsypujemy przyprawą do kurczaka i układamy w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym olejem.
2.Pieczarki i por kroimy na cienkie plasterki, układamy najpierw pieczarki, później por. Całość posypujemy startym żółtym serem. Połowę kostki rosołowej rozpuszczamy w szklance gorącej wody, wlewamy do naczynia żaroodpornego.
3.Całość zapiekamy przez 30-35 minut w temperaturze 200 stopni. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Komentarze