Filety kurczaka ze szparagami i serem

4.5 (183 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 35 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Zrobienie całego dania wraz z dodatkami nie zajmie nam więcej niż 35 min. Przy tym zaskoczymy naszych domowników eksplozją kolorów, smaków i zapachów.

  • 35 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 filet z kurczaka (ok 350 g)
    4 zielone szparagi
    3 łyżki startego sera cheddar
    2 łyżeczki pesto z suszonych pomidorów
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Filety kurczaka ze szparagami i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet myjemy, oczyszczamy i kroimy na dwie części. Każdą cienko rozbijamy, oprószamy z obu stron solą i pieprzem.
    Na środek każdej układamy po 2 szparagi, posypujemy startym serem, zwijamy.
    Układamy w naczyniu żaroodpornym, smarujemy pesto z suszonych pomidorów, zapiekamy 25 min w temp 180°C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka Szparagi

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować