Panierowane roladki z kurczaka ze szparagami i żółtym serem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Szybkie, smaczne, proste w wykonaniu. Lubię roladki, bo za każdym razem można je przygotować dając inne składniki. Dzisiaj ze szparagami i żółtym serem w chrupiącej panierce. Możemy podać np. pieczonymi ziemniakami, ryżem, kaszą :)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 duża pierś z kurczaka (lub 2 mniejsze)
    2 plastry sera żółtego,
    4-6 zielonych szparagów,
    ząbek czosnku,
    sól, ostra i słodka papryka, curry
    oraz:
    jajko i bułka tarta do panierowania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Panierowane roladki z kurczaka ze szparagami i żółtym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Filety myjemy i osuszamy, jeśli jest duży to przecinamy na pół i rozbijamy jak kotleta, nacieramy czosnkiem zgniecionym przez praskę i przyprawiamy solą, curry, papryką. Najlepiej odstawić na jakiś czas do lodówki (ok 30 min) aby mięso przeszło przyprawami ( nie jest to konieczne).
    2. Szparagi gotujemy w lekko osolonej wodzie z dodatkiem cukru tak żeby główki nie zanurzyły się około 5-8 min (najlepiej sprawdzać widelcem, żeby się nie rozgotowały)
    3. Na przygotowanego fileta układamy ser żółty i szparagi (przekrojonego na 2-3 części), następnie powoli ciasno zwijamy. Panierujemy i smażymy na złoto, zaczynając od strony łączenia mięsa. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szparagi

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować