Filety kurczaka w pysznej pierzynce grzybowej

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

moje ulubione danie

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2- 3 pojedyńcze filety drobiowe
    1 szklanka smietany kremówki 30%
    1 zupa cebulowa francuska
    1 sos grzybowy staropolski Winiary
    0,5 kg pieczarek pokrojonych drobniej
    1 duża cebula pokrojona w kostkę
    Sok z połowy cytryny
    Sól,
    Troszkę masła i oleju do zeszklenia cebuli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Filety kurczaka w pysznej pierzynce grzybowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety pozbawić chrząstek, opłukać.
    Smietanę roztrzepać z zupą cebulową i sosem grzybowym. Włożyć do niej filety i odstawić na 1-2 godziny.
    Zagotować wodę lekko osoloną z sokiem z cytryny i wrzucić pokrojone pieczarki, zblanszować kilka minut.
    Osączyć. Rozgrzać piekarnik do 180 stopni
    Na oleju z masłem zeszklić cebulę.
    Naczynie do zapiekania lekko posmarować masłem.
    Na dnie ułożyć cebulę i połowę pieczarek.
    Na nich ułożyć wyjęte z sosu filety.
    Na filetach rozłożyć pieczarki i zalać je sosem śmietanowo- grzybowym.
    Wstawić do piekarnika na ok. 45 minut.
    Podać z buraczkami i ewentualnie z frytkami
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować