Najlepszy pomysł na danie z filetem kurczaka, które zachwyci każdego bez wyjątku. Świetna alternatywa dla tradycyjnych piersi z kurczaka. Koniecznie musisz spróbować. Danie w zaledwie kilka minut.
40 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
• 2 podwójne filet z kurczaka
• 1 pęczek szparag
• Kilka pomidorków koktajlowych
• 1 papryka czerwona
• 1 papryczka chili
• 1 łyżka oliwy
• 1 łyżka przyprawy do kurczaka
• Sól
• 7 listków roszponki
Filet ze szparagami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso myjemy, osuszamy, odcinamy odstające części. Doprawiamy przyprawą do kurczaka oraz solą.
2.Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą i układamy mięso.
Szparagi myjemy usuwamy twarde części i układamy obok mięsa.
Paprykę myjemy, usuwamy nasiona, kroimy w podłużne paski i również układamy obok mięsa.
Papryczkę chili myjemy, osuszamy, usuwamy nasiona, kroimy w małe paseczki i układamy na mięsie.
Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C.
3.Dziesięć minut przed końcem pieczenia układamy obok mięsa pomidory.
4.Danie gotowe, przed podaniem układamy roszponkę. Smacznego.
Komentarze