Filet ze szparagami

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Najlepszy pomysł na danie z filetem kurczaka, które zachwyci każdego bez wyjątku. Świetna alternatywa dla tradycyjnych piersi z kurczaka. Koniecznie musisz spróbować. Danie w zaledwie kilka minut.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 2 podwójne filet z kurczaka
    • 1 pęczek szparag
    • Kilka pomidorków koktajlowych
    • 1 papryka czerwona
    • 1 papryczka chili
    • 1 łyżka oliwy
    • 1 łyżka przyprawy do kurczaka
    • Sól
    • 7 listków roszponki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Koktajl

Filet ze szparagami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso myjemy, osuszamy, odcinamy odstające części. Doprawiamy przyprawą do kurczaka oraz solą.
  • warzywa 2. Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą i układamy mięso.
    Szparagi myjemy usuwamy twarde części i układamy obok mięsa.
    Paprykę myjemy, usuwamy nasiona, kroimy w podłużne paski i również układamy obok mięsa.
    Papryczkę chili myjemy, osuszamy, usuwamy nasiona, kroimy w małe paseczki i układamy na mięsie.
    Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C.
  • pomidory 3. Dziesięć minut przed końcem pieczenia układamy obok mięsa pomidory.
  • danie 4. Danie gotowe, przed podaniem układamy roszponkę. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Papryka Pomidor Roszponka Szparagi

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować