Filet z kurczaka z pieczarkami i warzywami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Tak przygotowane mięso z kurczaka sprawdzi się na szybki obiad. Dodatek warzyw sprawia, że potrawa jest zdrowa i kolorowa.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 50 dag. fileta z kurczaka
    50 dag. pieczarek
    1 cebula
    2 łodygi selera naciowego
    1 papryka czerwona
    1 papryka żółta
    5-6 łyżek oleju
    2 szklanki bulionu
    1 łyżka mąki pszennej
    2 łyżki posikanej natki pietruszki
    1 łyżka przyprawy do mięs
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Filet z kurczaka z pieczarkami i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Filet z kurczaka z pieczarkami i warzywami 1. Filety myję, osuszam, kroję w plastry, posypuję przyprawą do mięs, smażę na rozgrzanym oleju, dodaje pokrojoną w kosteczkę cebulkę, pieczarki(u mnie były maleńkie, to dałam w całości, jak są duże przekroić), pokrojone w paski-papryki i seler, podsmażam ok. 10 minut. Mięso wyjmuję, do warzyw dodaję bulion, zagęszczam mąką zmieszaną z wodą, gotuję ok. 2 minuty. Mięso podaje polane sosem.

Porady

Tak przygotowane filety podaję z ryżem kolorowym.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować