Filet z kurczaka przykryty puszystą pierzynką

4.5 (166 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pomidor połączony z papryką to idealna kompozycja smakowa a jak dodamy serek wyjdzie nam soczysta pierzynka

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 filet z kurczaka
    • Przyprawa do kurczaka
    • Sól
    • Olej do smażenia
    • 1 papryka czerwona
    • 2 pomidory
    • 1 serek śmietankowy z szczypiorkiem
    • Bułka tarta do panierki
    • 2 jajka
    • 15 dag sera żółtego
Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Filet z kurczaka przykryty puszystą pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Fileta kroimy na większe kawałki, doprawiamy przyprawą oraz solą.
  • jajko 2. Następnie obtaczamy w roztrzepanym widelcem jajku.
  • bułka 3. Panierujemy w bułce tartej.
  • kotlety 4. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
  • kotlety 5. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  • papryka 6. Paprykę drobno kroimy, przekładamy do naczynia.
  • pomidor 7. Pomidory również drobno kroimy, łączymy z papryką.
  • serek 8. Dodajemy serek.
  • mieszamy 9. Dokładnie mieszamy.
  • farsz 10. Farsz układamy na kotletach.
  • ser 11. Ser ścieramy na tarce o dużych oczach, posypujemy farsz.
  • zapiekamy 12. Zapiekamy 20 minut w 180°C.
  • danie 13. Danie Gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Pomidor

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować