Filet nadziewany pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filet z kurczaka oczyściłam z błonek, opłukałam pod bieżącą wodą, osuszyłam ręcznikiem papierowym.
Filet porozcinałam i lekko rozbiłam tłuczkiem , natarłam solą, pieprzem oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Wstawiłam do lodówki na 20 minut.
Pieczarki obrałam ze skóry, pokroiłam na plastry, smażyłam na gorącym oleju do miękkości dodając obraną, pokrojoną cebule.
Doprawiłam do smaku solą, pieprzem, dodałam bułkę tartą wymieszałam.
Po usmażeniu wystudziłam.
Farsz nałożyłam na filet ciasno zwinęłam, spięłam szpilką do rolad obtoczyłam w rozbełtanym jajku oraz tartej bułce wymieszanej z mąką.
Smażyłam na dobrze rozgrzanym oleju z dodatkiem masła z obydwu stron po 15 min na złoty kolor. Podałam z ziemniakami i surówką.
Komentarze