Filet nadziewany pieczarkami

5 (2 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Długo myślałam co zrobić na obiad mając w lodówce filet z kurczaka i nie dużą ilość pieczarek. Zrobiłam więc taką oto roladę. Wyszła bardzo smaczna.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Filet z kurczaka 1 szt,
    pieczarki 250 g,
    cebula 1 szt. większa,
    czosnek 2 ząbki,
    tarta bułka 1 łyżka,
    tarta bułka do panierowania + 1 łyżka mąki
    jajko 1 szt,
    sól i pieprz do smaku,
    olej do smażenia + 1 łyżka masła,
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Roladki drobiowe

Filet nadziewany pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z kurczaka oczyściłam z błonek, opłukałam pod bieżącą wodą, osuszyłam ręcznikiem papierowym.
    Filet porozcinałam i lekko rozbiłam tłuczkiem , natarłam solą, pieprzem oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
    Wstawiłam do lodówki na 20 minut.
    Pieczarki obrałam ze skóry, pokroiłam na plastry, smażyłam na gorącym oleju do miękkości dodając obraną, pokrojoną cebule.
    Doprawiłam do smaku solą, pieprzem, dodałam bułkę tartą wymieszałam.
    Po usmażeniu wystudziłam.
    Farsz nałożyłam na filet ciasno zwinęłam, spięłam szpilką do rolad obtoczyłam w rozbełtanym jajku oraz tartej bułce wymieszanej z mąką.
    Smażyłam na dobrze rozgrzanym oleju z dodatkiem masła z obydwu stron po 15 min na złoty kolor. Podałam z ziemniakami i surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Imieniny Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować