Kurczak na słodko, czyli przysmak z brzoskwiniami.Kurczak z brzoskwiniami idealnie pasuje do ryżu.
45 min
Składniki:
Filet z kurczaka
łyżka musztardy
dwie łyżki miodu
łyżka pikantnego ketchupu
sok z połowy małej cytryny
czosnek granulowany, pieprz,vegeta , słodka i ostra papryka
trzy łyżki oleju
kilka brzoskwiń w zalewie
Filet w marynacie miodowo - musztardowej z brzoskwinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z musztardy miodu,ketchupu, cytryny,oleju i przypraw robimy marynatę. Oczyszczonego i pokrojonego na kotlety kurczaka wkładamy do marynaty. Wkładamy do naczynia żaroodpornego, na kurczaka nakładamy plastry brzoskwiń. Przykrywamy. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni i pieczepy 30 minut. Podajemy z ryżem.
Komentarze