Filet drobiowy z marchewką

4.5 (187 ocen)

Opublikowany w Magazynie

To niezwykle proste w przygotowaniu, a zarazem wyśmienite danie serwuję na obiad, gdy mam ochotę urozmaicić smak tradycyjnych kotletów schabowych.

Składniki:

  • Na 6 porcji:
    3 filety drobiowe
    3 duże marchewki
    duży słoik majonezu
    olej
    sól, pieprz
    bazylia
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Filet drobiowy z marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety myjemy, osuszamy i kroimy wzdłuż na pół. Rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem i układamy w wysmarowanej olejem brytfannie.
  • 2. Marchewki obieramy, myjemy, ścieramy na tarce i posypujemy filety. Smarujemy majonezem.
  • 3. Danie zapiekamy 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 160 °C. Podajemy z ziemniakami lub kluskami śląskimi. Dekorujemy bazylią.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_07-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować