Fileciki z indyka z brokułami

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Indyk słynie ze swoich walorów zdrowotnych, dietetycznych.
Brokuł niedoceniany skarb.

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • ½ kg fileta indyka
    • Sól
    • Pieprz
    • Olej do smażenia
    • Brokuł
    • 10 dag sera żółtego
    • 20 dag pieczarek
    • 2 łyżeczki mąki pszennej
    • ½ szk. śmietany 36 %
    • Kostka rosołowa
    • ½ pęczka szczypiorku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Fileciki z indyka z brokułami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroimy na małe kawałki.
  • mięso 2. Smażymy na rozgrzanym oleju.
  • pieprz 3. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
  • brokuł 4. Brokuły dzielimy na małe różyczki i gotujemy w osolonej wodzie.
  • pieczarki 5. Pieczarki kroimy w plasterki i prużymy na rozgrzanym oleju.
  • pieprz 6. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
  • kostka 7. Podlewamy 1 szk. wody i dodajemy kostkę rosołową.
  • śmietana 8. Mąkę rozrabiamy ze śmietaną i hartując wlewamy do grzybów.
  • brokuł 9. Brokuły układamy na dnie naczynia żaroodpornego.
  • 10. Na Brokuł wykładamy mięso.
  • grzyby 11. Polewamy sosem z grzybami.
  • ser 12. Ser ścieramy na tarce o dużych oczach, posypujemy zapiekankę.
  • danie 13. Zapiekamy 20 minut w 180 ̊C.
    Przed podanie posypujemy posiekanym szczypiorkiem
    Danie gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Indyk Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować