Fettuccine carbonara

0 (0 ocen)

  • 25 min

Szybko ,smacznie i tanio. Do sosu można użyć dowolnego makaronu np. spaghetti.

  • 25 min

Składniki:


  • kilka grubo pokrojonych plastrów bekonu
    400 g makaronu fettuccine
    3 żółtka jaj
    250 ml gęstej śmietany
    40 g startego parmezanu
    szczypiorek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Fettuccine carbonara - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy al dente.
    W tym czasie bekon smażymy na chrupko.
    Przygotowujemy sos. Żółtka mieszamy ze śmietaną i serem.
    Makaron odcedzamy i mieszamy razem z posiekanym szczypiorkiem ,bekonem i przygotowanym sosem.
    Podajemy zaraz po przygotowaniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować