Makaron fettuccine all`Alfredo

0 (0 ocen)

  • 30 min

Najbardziej popularne włoskie danie makaronowe w USA. Proste, szybkie i baaaardzo smaczne.

  • 30 min

Składniki:

  • 400 g makaronu fettuccine ( wąskie wstążki )
    80 g masła
    120 g świeżo startego parmezanu
    1 szklanka śmietanki 30 %
    2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron fettuccine all`alfredo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Makaron fettuccine all`Alfredo 1. W litrowym garnku z grubym dnem roztopiłem masło, wsypałem ser, wlałem śmietankę.

    Zagotowałem na małym ogniu 10 minut, cały czas mieszałem. Dodałem posiekana pietruszkę, pieprz i sól.


    Ugotowałem makaron, odcedziłem, wyłożyłem na ogrzana miskę, wlałem sos, wymieszałem. Posypałem natką i od razu podałem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować