Zielone fettuccine

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zielone fettuccine w pysznym sosie śmietanowym gotowe w 15 minut.Efekt zniewalający...

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - zielony makaron fettuccine (lub tagliatelle): 500 gramów
    - śmietana 22 %: 300 gramów
    - masło: 2 łyżki
    - oliwa extra vergine: 2 łyżki
    - parmezan: 200 gramów
    - gałka muszkatołowa świeżo starta: 1 szczypta
    - sól: 2 szczypty
    - pieprz czarny świeżo zmielony: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Zielone fettuccine - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zagotować wodę.Do osolonego wrzątku wrzucić makaron,gotować 10 minut (al dente) lub maksymalnie 12 minut (miękki makaron).Odlać,ponownie umieścić w garnku.
  • 2. Do rondla walć oliwę,śmietanę oraz wrzucić masło.Gotować na średnim ogniu,po zagotowaniu zmniejszyć ogień.Po kilku minutach sos lekko zgęstnieje.Sos przelać do garnka z makaronem,wymieszać.Teraz dodać startą gałke muszkatołową,sól,pieprz oraz parmezan.Ponownie wymieszać.Danie podawać gorące,posypane parmezanem i kilkoma gałązkami bazylli lub pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Masło Śmietana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować